Guestbook

We would be very pleased if you would let us (and our future guests) know how your stay at Casa de Cinco Hermanos is like!

 
 
 
 
 
 
 
73 entries.
Gonda en Leo wrote on 04/07/2014
Gonda & Leo In juni een week bij Wil en Berto op bezoek geweest. Het was fantastisch, zalig gegeten dankzij de Spaanse kookkunsten van Berto en Wil die meestal verantwoordelijk is voor de zalige toetjes. Verder heerlijk gerelaxt, waarbij de massage door de masseuse, die op afroep langs komt, een aanrader is. Voor ons beiden is het 24 uur van de dag naturistisch zijn onbetaalbaar en dat kan bij Wil en Berto. Wie af en toe een beetje “scherp” wil leven is “Parapente” een must.Berto had voor ons contact gelegd met een ervaren parapenter, tevens instructeur, genaamd “Carlos”, met wie het mogelijk is om een duesprong te maken. Zie ook de site van Casa onder het hoofdstuk “Outdoor”.I n ons geval vond de vlucht plaats aan de kust bij Alicante, waar een speciaal ingerichte plek is gemaakt, inclusief windvanen, voor parapenters om “op te stijgen”. Carlos vertelde ons dat parapente veiliger is dan autorijden, maar daar waren wij niet helemaal overtuigd toen wij over de rand keken waar het allemaal plaats zou moeten vinden.Nou ik kan jullie verzekeren een FANTASTISCHE ERVARING. Je betaalt voor 20 min, maar wij zijn respectievelijk 30 min en 45 min in de lucht geweest, maar de ervaring op zich, is het geld al waard. Berto heeft zelf heeft wat opnamen heeft gemaakt die op de facebookpagina van Casa de cinco Hermanos te zien zijn. Dit was een hoogtepunt tijdens ons verblijf bij Wil en Berto, die het ons fantastisch naar de zin hebben gemaakt. Wij zullen hier zeker weer terugkomen.
Chris en Paul wrote on 04/05/2014
Chris en Paul Wij zijn van 21 tot 27 april voor de eerste keer te gast geweest in de B&B bij Wil en Berto. Af en toe hadden we te maken van een strakke koude wind (mistral-achtig), maar dat kon de pret niet bederven. Voor Wil en Bert niets dan lof! Heel lieve mensen, die zich enorm inzetten om het de gasten naar hun zin te maken. "Be my guest" is hier dan ook hun lijfspreuk. De kamer was verzorgd, met mooi uitzicht op het landschap. Het zwembad overheerlijk! De "serre" met eettafel, bibliotheek, toeristische info, enz. maakt alles heel familiair. Je voelt je er onmiddellijk thuis. En naturisme is hier doodgewoon. Fantastisch toch. Wil en Berto bezorgden ons s'avonds overheerlijke Spaanse schotels. Met een heel lekker streekwijntje. We kregen ook alle nodige info om uitstappen en wandelingen te doen, zoals onder andere de gps-coördinaten om gemakkelijk een parkeerplaats te vinden in Murcia en Valencia. Heel praktisch! En hadden zelfs de kans met hen mee te rijden naar een plaatselijke pottenbakker. De wandeling van 2uur die we samen met Berto deden was heerlijk, mooi. Je kan er inderdaad uren in je blootje rondwandelen en genieten van een mooi landschap, amandelvelden, valleien,... Kortom, we hebben genoten. Een aanrader. Een weekje is te kort, maar het deed ons toch deugd er eens uit te zijn. Wil, Berto, nogmaals bedankt. Tot ziens...
Ben wrote on 14/10/2013
Na enthousiaste verhalen van Leo ben ik vandaag op jullie site terecht gekomen. Mijn eerste indruk is dat Leo niet overdreven heeft. Ik hoop komend voorjaar een paar dagen bij jullie door te brengen.
Leo wrote on 09/09/2013
Na weer twee dagen in het druilerige Nederland te zijn, besef ik hoe fijn ik het had vorige week bij Berto en Wil. De vrijheid om overal naakt te kunnen wandelen, de rustige omgeving, de accommodatie, de vriendelijkheid van Berto en Wil, hebben bijgedragen dat ik in een paar dagen tijd de batterijen op kon laden. Je voelt je daar in no time thuis, zeker als je leuke medegasten hebt. Voor mij dus voor herhaling vatbaar en wie weet, heel snel. Hartstikke bedankt voor alles.
Ed en Greet wrote on 09/09/2013
Na een prettige eerste kennismaking met Berto & Wil op de Vakantiebeurs besloten we voor deze zomer voor twee weken Casita "El Carche" te reserveren. Dit was onze eerste naturisten vakantie dus best spannend, hoe zou het zijn? Het werd een fantastische vakantie, we hebben het uitstekend naar onze zin gehad. Een prachtige locatie met voldoende faciliteiten, een heel relaxte sfeer en de geweldige Gastvrijheid (met een grote G!) van Wil & Berto. Ook waren er voldoende mogelijkheden voor leuke uitstapjes in de buurt met onze huurauto (zoals Elche, Agost, Murcia, Jumilla, het strand etc). Kortom: Toppie , een echte aanrader voor iedereen die er eens lekker helemaal even uit wil zijn
Leo wrote on 07/09/2013
Graag wil ik argeloze bezoekers van dit gastenboek deelgenoot maken van mijn eerste ervaring op dit naturisten paradijsje, mijzelf beseffend dat elk ervaringsverslag subjectief is. Omdat ik een moeilijke periode in mijn leven doormaak, besloot ik om tijdens deze vakantie (ruim 4 weken met de auto door Spanje) een aantal adressen aan te doen waar ik nooit eerder geweest was. Dit was zo’n adres, een kamer gehuurd voor een week bij Wil en Berto. Korte samenvatting in steekwoorden: Warme ontvangst, heerlijk eten, toepasselijke kamer met prachtig uitzicht, avondvullende gesprekken tijdens de maaltijd, scheet van een hond (ook voor niet honden liefhebbers, heb je totaal geen last van, goed opgevoed), prachtig uitzicht over het dal en de bergen, ook vanonder de overkapping bij het zwembad (nodig die schaduw bij 32 gr.) en tenslotte gastvrouw- en heer zijn mensen mensen die er alles aan doen om het je naar je zin te maken. Wie van rust houdt , de ruimte zoekt, prachtige omgeving, zou ik zeggen doen en ervaren.
René en Henny wrote on 24/06/2013
Met onze camper zijn wij altijd op zoek naar bijzondere plekken. Plekken die niet standaard zijn, niet afgebakend en meestal vrij in de natuur. Bij Will en Berto vonden we zo'n plek. Maar dat niet alleen! We troffen ook een paar heel gastvrije eigenaren aan die het geen moeite te veel is om bijvoorbeeld een (tijdelijk) watertap- en electrapuntpunt aan te leggen. Die je gevraagd en ongevraagd heel veel van de omgeving en het culinair kunnen vertellen en laten zien. Kortom: we hebben Genoten. (met een grote G)Will en Berto bedankt, we komen zeker nog een keer terug.
Wim van Gelder wrote on 18/05/2013
Van 17 tot 24 april 2013 waren we voor de tweede keer te gast bij Berto en Wil. Ditmaal in het ruime, gloednieuwe stenen huis. Het was meest droog en zonnig weer. We hebben veel in de omgeving gewandeld, maar ook iets verder in een prachtige vallei waar je je vanwege de begroeiing in een oase in Noord-Afrika kon wanen en vanwege de merkwaardige verticale rotsformaties in Cappadocië. De warme maaltijden en de versgebakken broodjes iedere morgen waren weer overheerlijk. Ook 2 x een ongewoon goede, 2 uur durende massage gehad. Berto en Wil scheppen er een eer en genoegen in het de gasten naar de zin te maken. Kortom: we hebben weer genoten!
Joop en Ine wrote on 27/09/2012
Hé Berto en Wil, de eerste werk weken zitten er weer op en bijna dagelijks denken we nog terug aan de heerlijke 9 dagen die wij hebben genoten in september. Het was een stuk drukker dan 3 jaar geleden maar weer heel gezellig. Het was leuk om te zien hoe alles toch weer anders was geworden. De prachtige serre, de kamer die veranderd was, de bomen groter alleen de warmte van jullie was onveranderd. Thanks voor jullie gastvrijheid en we komen zeker weer eens aanwaaien. Liefs Joop en Ine
Vre wrote on 15/09/2012
Hallo Berto en Will, Laat ik eerst vermelden dat we bij jullie elke avond heerlijk gegeten hebben. Fijn dat die mogelijkheid er is, want je moet er in deze tijd van het jaar (eerste week februari) niet aan denken, dat je 's avonds kilometers in de (toch vrij verlaten) omtrek moet gaan zoeken naar een eetgelegenheid waar we met ons gebrekkige Spaans terecht kunnen. Aan de kennismaking met de Spaanse eetcultuur kleven dan toch beperkingen. Bovendien hoeft er dan geen BOB gekozen of aangewezen te worden. We hebben ook genoten van de omgeving; vanaf het eigen terrein kon je dank zij de heldere atmosfeer tig kilometers ver kijken. De zonsondergangen zijn schitterend; in februari lekker vroeg. Wel jammer was dat het daarbij zo ontzettend koud was dat we niet lekker buiten konden zitten. En dat we niet elke ochtend stromend water hadden.(in de loop van de dag weer wel!) Dat vormde uiteindelijk wel een deel van het avontuur. De bezoeken aan Murcia, Elche, Calasparra en Caravaca de la Cruz (buiten het toeristenseizoen) waren echt de moeite waard. We denken ook dat het in het naturistenseizoen (bedoeld met aangename temperaturen) heerlijk is in een niet-omheind gebied naakt te recreëren. Samenvattend: we hebben een heel leuke en gezellige tijd bij jullie gehad. Groeten Marianne en John Elly Angelique en Edwin Leo en Jan