Diner

Aan al onze gasten bieden wij de mogelijkheid om van maandag tot en met donderdag, ́s avonds met ons mee te eten. Natuurlijk zijn er een heleboel restaurants in de buurt en bijna allemaal zijn ze een bezoek waard. We maken onze gasten graag wegwijs in de mogelijkheden. De variatie is groot van goedkoop doch lekker tot duur, in stijl en exquise. Van typisch Spaans tot (ja, dat kan hier ook) Indiaas, Chinees, Engels en vegetarisch. Spanjaarden kunnen een goed etensmaal zeer waarderen en dat is te merken aan variatie, hoeveelheid restaurants en de prijs/kwaliteit verhoudingen. 

Toch eten gasten graag met ons mee. Er gaat per slot niets boven een ontspannen en bovenal lekker diner waarbij niemand terug hoeft te rijden en geen kleding vereist is. Lees er de recensies op ons eigen `gastenboek ́ en `beoordelingen door gasten ́ op de NFN-site maar op na.

We hebben een aantal uitgangspunten voor wat betreft het eten:

  • Gasten eten met ons mee en dat betekent gezelligheid aan tafel. Hoe meer mensen mee eten hoe gezelliger de conversatie aan tafel.
  • Gezelligheid wordt gevoed door lékker eten, altijd zijn onze maaltijden geïnspireerd door de Spaanse keuken. De Spaanse keuken bied een grote variatie en dus veel heerlijke gerechten. Er is echt meer dan Paella dat de klok slaat in Spanje.
  • Slow cooking is waar we naar streven. Slow cooking is meer dan de tijd nemen om een gerecht te bereiden. Wat we zelf kunnen verbouwen, dat verbouwen we ook zelf, dat wat in het wild groeit en bruikbaar is gebruiken we ook in onze gerechten. Daarnaast gebruiken we veel seizoensgroenten die lokaal (zo mogelijk ecologisch) geproduceerd worden.
  • Dat wat we zelf kunnen maken kopen we niet in de winkel. Heb je ooit saffraanijs geproefd, of Wil haar zelf gemaakte dressing voor sla?
  • Wat we direct bij de producent kunnen kopen, dat kopen we bij de producent. Zo zijn er twee schaapherders in de vallei, waarvan er één ook kaas maakt.
  • Bij lekker eten hoort een goed glas (huis)wijn, bier, water of frisdrank.
  • Onze huiswijn is altijd een lokaal geproduceerde wijn. We wonen in een zeer bekende wijnstreek D.O. Jumilla en ten oosten van ons is de D.O. Alicante en ten noorden de D.O. Yecla. Veel bodega ́s verkopen aan huis, er is dus geen enkele reden om de wijn van ver te halen. Er is in de nabije omgeving zeer veel variatie in wijn te vinden.