Wandelen

Wandelvakanties
 

Spanje is een prachtig land voor een wandelvakantie. Dit is de reden dat wij altijd bezig zijn om routes te verkennen en voor onszelf en onze gasten vast te leggen. Vanaf het voorjaar 2018 bieden wij wandelarrangementen aan. In dit arrangement vind je het volgende:

 • Verblijf is op basis van volpension; ontbijt, lunchpakket, diner (mee eten met de eigenaren).
   
 • Gasten kunnen worden opgehaald van en teruggebracht naar Luchthaven Alicante. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht. 
   
 • Tijdens het verblijf worden 4 à 5 mooie wandelingen gemaakt o.l.v. een gids (Berto).
   
 • Vervoer naar de startplaats van de wandeling wordt door Casa de Cinco Hermanos geregeld.
   
 • Bij 4 wandelingen wordt in overleg een rustdag gehouden of een toeristische plaats bezocht.
   
 • Bij terugkeer van een wandeling is de sauna warm gestookt en kan tot het diner (20:00 uur) gesauneerd worden

Kosten bij een verblijf van 6 nachten; een kamer: € 525,00 p.p., Castia El Carche: € 555,00 p.p., Casita La Pila: € 570,00p.p.

Bij een verblijf van 7 nachten; een kamer: € 607,50 p.p. Casita El Carche: € 642,50 p.p., Casita La Pila: € 670,00

(Toeslag bij 1 persoon per accommodatie € 90,00 bij verblijf van 6 nachten, € 105,00 bij 7 nachten).

Bij voorkeur is het verblijf van zondag (aankomst) tot zaterdag/zondag (vertrek)  dan kunnen de wandelingen doordeweeks plaatsvinden waardoor het ook zeer rustig zal zijn in de wandelgebieden en we doorgaans de enigen zijn. De meeste wandelingen kunnen dan ook (wanneer gewenst) geheel of grotendeels bloot gewandeld worden.

Deze wandelvakanties kunnen geboekt worden in het voorjaar (april en mei) en in het najaar (oktober en november). Er geldt een minimum deelname van 4 personen en een maximum deelname van 8 personen. We hebben immers slechts 4 accommodaties met tweepersoons bedden.

Korte wandelingen

Voor de liefhebbers van de korte wandelingen hebben we in de directe omgeving van Casa de Cinco Hermanos diverse korte en middellange wandelingen. De meeste van deze wandelingen kunnen zonder kleding gedaan worden. In Spanje mag overal bloot gerecreëerd worden  (zie hiervoor de pagina ‘Naturisme’).

Zo’n 20 kilometer bij ons huis vandaan hebben we een prachtige wandelroute gevonden. Deze route leidt langs de Rio Chícamo. Voor het grootste gedeelte is deze rivier een beschermd natuurgebied. Er mag echter vrij gewandeld en gerecreëerd worden. De route is ongeveer 12 kilometer lang en is makkelijk te lopen, ook voor de minder geoefende wandelaar.


Canal de la Rambla Salada is een ronduit verrassende wandeling. Het is een route die begint langs een oud irrigatiekanaal. Na een wandeling over en langs oude aquaducten kom je bij een beek die een zoutwaterbron heeft. Het effect van deze zoutwaterstroom is ronduit fascinerend. Het water is er zouter dan in de middellandse zee. Het zout zet zich af langs de oevers van de beek en vormt een haast magisch landschap van groen, rood en geel gesteente met als contrast het witte zout. Geoefende wandelaars en alpinisten kunnen doorlopen in deze kloof waar een aantal steile hellingen beklommen moeten worden middels kettingen, trappen en kabels. Minder geoefende wandelaars kunnen via een lus terug langs de beek naar het beginpunt van de wandeling.


De Sierra del Carche kent vele Barranco’s. Een barranco is een min of meer diepe kloof waar, bij hevige regen, water door stroomt. Sommige van deze barranco’s zijn toegankelijk. Onlangs hebben we een aantal barranco’s verkend en er pittige maar zeer mooie wandelingen gemaakt. De komende tijd gaan we door met wandelingen verkennen in en rond de Sierra del Carche.


In de vallei ten zuiden van ons huis, hebben we inmiddels diverse wandelingen uitgezet. Deze wandelingen hebben een volledig ander karakter dan de wandelingen in de Sierra del Carche. Het landschap is glooiender en biedt vrijwel overal een prachtig uitzicht.