Activiteiten

Outdoor

In onze regio zijn vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Op deze pagina sommen we de mogelijkheden op.

Aangezien we deze pagina willen blijven uitbreiden met onze ontdekkingen van mogelijkheden, omschrijven we hier telkens kort een activiteit om dan te verwijzen naar een onderliggende pagina met meer informatie. Op deze manier kan eenieder, naar gelang de belangstelling, zelf selecteren.


Wandelen

Spanje is verrassend genoeg een zeer geschikt land voor een wandelvakantie. Er zijn in alle Spaanse regio’s Gran Recorrido’s (wit-rood gemarkeerd) welke door het hele land lopen. Vanaf deze Gran Recorrido’s lopen Pequeño Recorrido’s (wit-geel gemarkeerd) als vertakkingen de omliggende, mooie en interessante gebieden in.

Lees verder op de ‘wandelpagina’


Fietsen

Fietsen is overal in de regio heel goed mogelijk. Er is voor elk wat wils. De glooiende valleien lenen zich voor recreatief fietsen en de hellingen van de bergen voor het sportieve fietsen over de camino’s (onverharde maar goed begaanbare wegen). Maar ook de die-hard mountain biker kan hier zijn/haar hart ophalen aan de minder begaanbare paden met pittige hellingen.

Lees verder op de ‘fietspagina


Parapente

In het bergachtige land dat Spanje heet met haar klimaat dat weinig wind voortbrengt, is het goed parapente. Casa de cinco Hermanos heeft contact gelegd met een organisatie die vluchten en cursussen voor toeristen organiseert. Er zijn mogelijkheden in de provincie Alicante maar ook in de omgeving van Casa de cinco Hermanos. Dubbelvluchten (samen met een ervaren piloot) behoren ook tot de mogelijkheden.

Lees verder op de pagina ‘Parapente’