Voorzieningen

Sauna

We hebben sinds enkele jaren een sauna, die door alle gasten in overleg gebruikt kan worden.

Douchegebouw en buitenkeuken

Voor onze kampeerders hebben we een douchegebouw en buitenkeuken, waarbij onlangs een toilet bijgebouwd is.

Jeu de Boules

We hebben een jeu-de-boules baan gebouwd. Een naturistenverblijf kan eigenlijk niet zonder. We hadden nog een flink stuk land over naast Casita ‘La Pila’, waar we niets mee deden. Het was eigenlijk alleen maar een lelijk stukje met een mooi uitzicht. Nu hebben we er een jeu-de-boules baan met een zitje, een schommelbank en natuurlijk ballen voor onze gasten om te gebruiken.

Serre

Het terras voor ons huis hebben we omgebouwd tot serre. Deze serre heeft vele deuren zodat het in de zomer toch een koele plek blijft. In het vroege voorjaar en late najaar en natuurlijk in de winter is het echter een aangename warme plek waar het goed toeven is. We hebben er allerlei spelletjes staan en natuurlijk kan er in de zithoek lekker gelounged worden. Tevens hebben we er nu een grote tafel staan waar met gemak tien mensen aan kunnen zitten. Gezellig!

Wijnkelder

Na flink wat werk door onszelf en anderen hebben we sinds kort een wijnkelder in een tweede grot die we op ons terrein hebben gevonden. We hebben daar inmiddels aardig wat lokale wijnen opgeslagen die liggen te wachten op de connaisseurs onder onze gasten. Deze wijnen hebben we zelf geproefd tijdens bezoeken aan de lokale bodega’s die allemaal de titel Denominacion de Origen Jumilla dragen (het lokale keurmerk). Het zijn zonder uitzondering heerlijke wijnen die tot de topwijnen uit de omgeving behoren.

Bibliotheek

Al sinds we in Casa de cinco Hermanos wonen is het onze wens om een bibliotheek in te richten voor onze gasten. Nu we ruimte hebben gemaakt in het kantoor is dat ook mogelijk gebleken. We hebben een oude boekenstelling voor de dag gehaald en er ruim vijfhonderd boeken in gezet. Deze boeken zijn allemaal beschikbaar voor gasten om te lezen tijdens hun verblijf. Er zit van alles en nog wat bij, van (populair)wetenschappelijk tot stripboeken en van literatuur tot “flutromannetjes”. Kortom voor ieder wat wils.