We hebben weer een nieuwe bodega gevonden.

Corona heeft natuurlijk het één en ander in de war gegooid waardoor we lange tijd niet naar restaurants, cafés en dergelijke konden. Niets nieuws, want dit kon eigenlijk nergens meer. Spanje heeft de derde golf inmiddels achter zich gelaten en er zijn hier dan ook nogal wat versoepelingen doorgevoerd. Bij ons in de provincie Murcia mogen we weer terrassen bezoeken en ook voorzichtig in restaurants en bars naar binnen. In het verlengde van deze versoepelingen kunnen we ook weer (met mondmaskertje) een bodega bezoeken. Aangezien we een nieuwe bodega hadden gevonden die deelnemer is aan de Ruta del Vino Jumilla, hebben we nu eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en er een bezoekje gebracht.

De rondleiding was kort maar krachtig, het ging ons natuurlijk om de proeverij. De leidende vraag is altijd: Kunnen we hier met onze gasten naartoe én kunnen we deze wijn in onze tweede grot leggen. Antwoord op beide vragen is: een volmondig ja.

Deze flessen vertegenwoordigen drie generaties.

5 reacties op “We hebben weer een nieuwe bodega gevonden.”

 1. Dag Berto en Wil,
  Mooi zo, want wijn geeft in deze tijd nog enige troost.
  Alles goed hopelijk?
  Bij ons wel en we zien uit naar vakanties en julli staan nog steeds op ons naturistenlijstje!

  Groet
  Eit Klein

 2. Luc Sierens

  Prachtig Berto, zoals jij daar lekker zit te proeven (drinken dus). Heel interessant om de grot opnieuw te proberen als we nog eens bij jullie geraken.

 3. Een jaloersmakende foto van Berto, vooral in deze natte en koude dagen hier.
  Alleen al voor dát glas wijn kom ik graag, ik hoop dit jaar, naar jullie toe.
  Ik heb mijn 2 Pfizer prikken in mijn bovenarm. Bevalt goed!
  Nog even volhouden en dan kunnen we wat ongedwongener terrasjes bezoeken.Wijn drinken met een mondkapje (in het Spaans?) is wat lastig.
  Sterkte de komende tijd.

 4. Henr Pickée

  Heel mooi om dag zien dat jullie het “gewone leven” weer een beetje kunnen oppakken. Wij zien we naar uit om in juli naar jullie toe te komen. Hopelijk tot snel!!
  Klaas en Henry

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *