Finca Del Olmo

Sinds kort is er in de vallei tussen ons huis en Jumilla een internationaal racecircuit geopend: Finca del Olmo.

Gelukkig ligt het ruim buiten gehoor- en zichtafstand, achter een rij heuvels en dus hebben we er geen last van, enkel profijt. Het circuit is aangelegd naast een wijngaard. Daar is ook een bodega die open is voor bezoek. De eigenaar en zijn zoons zwaaien er met passie de scepter. Moeder runt het restaurant.

Voor de liefhebbers van snelheid en gevaar is er het asfaltcircuit, waar gereden kan worden met karts, motoren en snelle racewagens (Ferrari en Nissan). Degenen die niet zo zeker zijn in de auto kunnen er een verkeersveiligheidcursus volgen.

Voor de liefhebbers van behendigheid is er een off-road circuit waar met 4X4 auto’s, buggy’s en mountainbikes gereden kan worden. Ook hier kan een cursus gevolgd worden om goed te leren rijden met een vierwiel aangedreven auto. Daarnaast kan ook in alle rust die de omgeving, ondanks het racecircuit, toch te bieden heeft, ook paard gereden worden.

Natuurlijk staat bij al deze sporten de veiligheid voorop, als fietser of ruiter kom je bijvoorbeeld echt geen buggy’s tegen en als karter rij je niet tussen de motoren.