Laatst bijgewerkt: 29 januari 2012

Casa de cinco Hermanos

 

 

Wandelen

Spanje is verrassend genoeg een zeer geschikt land voor een wandelvakantie. Er zijn in alle Spaanse regio’s Gran Recorrido’s (wit-rood gemarkeerd) welke door het hele land lopen. Vanaf deze Gran Recorrido’s lopen Pequeño Recorrido’s (wit-geel gemarkeerd) als vertakkingen de omliggende, mooie en interessante gebieden in.

Om deze routes ook toegankelijk te maken voor onze gasten zijn wij altijd actief met het verkennen van routes en vast te leggen in GPS-tracks. Daarmee hopen we liefhebbers van wandelen van dienst te kunnen zijn
door gratis uploaden van routes en/of verhuur van GPS-apparatuur.

Alle tracks (behalve die rond het huis vanwege de rust) en ook foto’s hebben we op Google Earth gezet. In de rechter marge van deze pagina staan placemarks om deze routes en de foto’s te vinden.

Om de routes weer te geven ga je links onder in Google Earth naar "Lagen". Daar open je de map "Galerij". In deze map vink je de laag "Wikiloc" aan. Wanneer je dat hebt gedaan verschijnen er allerlei iconen van wandelaars en fietsers in onze omgeving. Deze routes kan je openen, bekijken en laten weergeven door Google Earth.In de directe omgeving van Casa de cinco Hermanos hebben we diverse korte en middellange wandelingen uitgezet. De meeste van deze wandelingen kunnen zonder kleding gedaan worden. In Spanje mag overal bloot gerecreëerd worden (zie hiervoor de button ‘Naturisme’). Bloot wandelen levert dan ook geen problemen op zo lang men de bewoonde gebieden vermijd.

Foto's van wandelingen rond Casa de cinco Hermanos


Zo’n 20 kilometer bij ons huis vandaan hebben we een prachtige wandelroute gevonden. Deze route leidt langs de Rio Chícamo. Voor het grootste gedeelte is deze rivier een beschermd natuurgebied. Er mag echter vrij gewandeld en gerecreëerd worden. De route is ongeveer 12 kilometer lang en is makkelijk te lopen, ook voor de minder geoefende wandelaar.

Foto’s van de Rio Chícamo


Canal de la Rambla Salada is een ronduit verrassende wandeling. Het is een route die begint langs een oud irrigatiekanaal. Na een wandeling over en langs oude aquaducten kom je bij een beek die een zoutwaterbron heeft. Het effect van deze zoutwaterstroom is ronduit fascinerend. Het water is er zouter dan in de middellandse zee. Het zout zet zich af langs de oevers van de beek en vormt een haast magisch landschap van groen, rood en geel gesteente met als contrast het witte zout. Geoefende wandelaars en alpinisten kunnen doorlopen in deze kloof waar een aantal steile hellingen beklommen moeten worden middels kettingen, trappen en kabels. Minder geoefende wandelaars kunnen via een lus terug langs de beek naar het beginpunt van de wandeling.

 Foto's van Canal de la Rambla Salada


De Sierra del Carche kent vele Barranco’s. Een barranco is een min of meer diepe kloof waar, bij hevige regen, water door stroomt. Sommige van deze barranco’s zijn toegankelijk. Onlangs hebben we een aantal barranco’s verkend en er pittige maar zeer mooie wandelingen gemaakt. De komende tijd gaan we door met wandelingen verkennen in en rond de Sierra del Carche.

Foto’s van Barranco wandelingen


In de vallei ten zuiden van ons huis, hebben we inmiddels diverse wandelingen uitgezet. Deze wandelingen hebben een volledig ander karakter dan de wandelingen in de Sierra del Carche. Het landschap is glooiender en biedt vrijwel overal een prachtig uitzicht.

Foto's van de valleiwandelingen


 

Vind de plek op Google Earth

(Klik op één van onderstaande aardbollen)

Attentie, niet alle browsers ondersteunen het gebruik van Google Earth Placemark files. Indien zich problemen voordoen kan je de Placemark ook eerst downloaden (rechtermuisknop + opslaan) en vanaf hier openen.

 

 

Wandelingen op Berto's Blog

(Klik op het kompas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Wandelen in de omgeving

 

 

 

 

 

    Rio Chícamo

 

 

 

 

 

    Canal de la Rambla Salada

 

 

 

 

 

 

 

 

    Barranco's

 

 

 

 

 

   Vallei

 

(c) Ba$ 2007-2012

 

 

Naturisme,Naturistisch,Vakantie,Spanje,Alicante,Naaktrecreatie,Zwembad,Strand,Binnenland,Kamers,Huisjes,Wandelen,Fietsen,Zee,Zwemmen,Actieve,Murcia,Pinoso,Jumilla,Alberquilla