Laatst bijgewerkt: 29 januari 2012

Casa de cinco Hermanos

     

 

Home

Actueel

Reserveren

Waar is het?

Foto's

Omgeving

Outdoor

Fiestas

Weer & Klimaat

Naturisme

Links

Gastenboek

E-mail ons

Wat is er te doen in de omgeving

De omgeving van Casa de cinco Hermanos is volgepakt met cultureel interessante plaatsen. Inmiddels hebben wij zelf een flink aantal plaatsen bezocht. Van de plaatsen die we de moeite waard vinden doen we hier verslag.

 

 Jumilla is een aardig stadje waar een mooi bijna gerestaureerd Castillo op de hoogste heuvel staat. In Jumilla zelf vind je langs de stadwandeling oude gebouwen, musea (zoals het archeologisch en het oude ambachten museum), leuke pleintjes kleine oude straatjes en parkjes.

Fotoís van Jumilla

 

 Natuurlijk mag in de omgeving van Casa de cinco Hermanos de provinciehoofdstad Murcia niet ontbreken het is een leuke provinciestad met veel voetgangersgebieden, musea en monumenten. Rond de Kathedraal vind je het zwaartepunt van bezienswaardigheden. Het terrein van de universiteit is zeker een bezoekje waard. Je kunt er heerlijk op een terrasje wat drinken en voor een redelijke prijs eten. Murcia zou geen Spaanse stad zijn als het geen FiŽstaís zou hebben. Door het jaar heen zijn er diverse meerdaagse fiŽstaís die het bezoeken meer dan waard zijn. Ook rond Murcia zijn diverse kloosters, kerken, kapelletjes en wandelroutes die een bezoek waard zijn.

Foto's van Murcia

 

In Orihuela kan je prettig rondstruinen terwijl je van oude architectuur geniet.  Het is een oude stad waar veel van de oude gebouwen bewaart zijn gebleven. Door de stad loopt de Rio Segura waar ook terrasjes te vinden zijn. Aanraders in Orihuela zijn de kathedraal met museum en het museum van ĎSemana Santaí waar te zien is hoe deze heilige week in aanloop naar Pasen, gevierd wordt.

Fotoís van Orihuela

 

Wanneer je hier bent moet je Elche eigenlijk ook gezien hebben. In Elche is van oudsher de palmboom een beschermde boom en dat is te zien. In en rond Elche zie je door de palmbomen het bos niet meer. Elche heeft een mooi oud centrum met musea en monumenten en een prachtig heempark. In het Palmeral wordt getoond hoe de palm gekweekt wordt en hoe het oude irrigatiesysteem werkt. Elche is echt een bezoek meer dan waard het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Foto's van Elche

 

Vlak bij Casa de cinco Hermanos is de plaats Novelda zeker een bezoek waard. Er is een uit grof marmer opgebouwde Kerk die gewijd is aan de beschermheilige van Novelda: Santa Maria Magdalena met ernaast gelegen een bijzonder Castillo. Dit kasteel heeft een driehoekige toren, uniek in Spanje. Daarnaast is er het Art Nouveau museum en een prachtig klein centrum, met veel mooie gebouwen.

Fotoís van Novelda

Foto's van Iglesia Sta Maria Magdalena

 

In de buurt van Calaspara vonden we het Santuario de la Virgen de Esperanza (= Heiligdom van de Heilige maagd van de Hoop) Het is een kerk met klooster en een flink uit de kluitengewassen restaurant aan de Rio Segura, waarlangs een langgerekte picknickplaats is gemaakt. Veel lokale mensen eten hier op zondagmiddag hun Paella of andere Barbecuemaaltijd.

Foto's van Santuario de la Virgen de Esperanza

 

Alicante is een leuke kuststad. Op de boulevard bevinden zich allerlei leuke terrasjes waarvan een aantal voor redelijke prijzen redelijke maaltijden aanbieden. In de zomer is er dagelijks markt waar toeristen zich te goed kunnen doen aan allerlei prullaria. Het Castillo de Santa Barbara is zeker een bezoek waard. Het is te bezoeken met een lift vanaf de boulevard en vanuit de binnenstad kan je naar boven lopen. Aanrader is om dan wel voldoende water mee te nemen en over een goede conditie te beschikken. In de binnenstad zijn mooie kerken te bezoeken waarvan Iglesia de San Nicolas
(St Nicolaas) een mooi voorbeeld is. In het Ayuntamiento (gemeentehuis) is ruimte opengelaten om de oude fundamenten te tonen van de Romeinse nederzetting die hier eens was. Verder beschikt Alicante over leuke pleintjes met enorme ficussen en oude gebouwen die de moeite van het bekijken waard zijn.

Foto's van Alicante

 

Wie van de Spaanse Castilloís houdt kan in onze omgeving zijn/haar hart ophalen. Er zijn castilloís in Jumilla, Villena, Yecla, Sax, Almansa, Elda, Castalla en een ruÔne in Monovar. Stuk voor stuk een bezoek waard. Ook die plaatsen hebben elk hun eigen bekoring.

Fotoís van Castilloís

 

Last but not least is Pinoso een dorp op korte afstand, dat vooral handig is om boodschappen te doen en uit eten te gaan. Er zijn vier supermarkten en een 24-uurs winkel en diverse restaurants. Tijdens de FiŽstaís is Pinoso ook een bezoek waard.

 

 

 

 

Voor uitgebreide info over de omgeving in PDF formaat kan je ook op bovenstaand plaatje klikken.

 

Vind de plek op Google Earth

(Klik op ťťn van onderstaande aardbollen)

 

   Jumilla

 

 

 

    Catedral de Murcia

 

 

 

 

 

 

 

   Orihuela

 

 

 

 

   Elche

 

 

 

 

 

 

   Novelda

   Iglesia Sta Maria Magdalena

 

 

 

 

   Santuario de la Virgen de Esperanza

 

 

 

 

    Alicante

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Pinoso

 

 

Attentie, niet alle browsers ondersteunen het gebruik van Google Earth Placemark files. Indien zich problemen voordoen kan je de Placemark ook eerst downloaden (rechtermuisknop + opslaan) en vanaf hier openen.

(c) Ba$ 2007-2012

 

 

Naturisme,Naturistisch,Vakantie,Spanje,Alicante,Naaktrecreatie,Zwembad,Strand,Binnenland,Kamers,Huisjes,Wandelen,Fietsen,Zee,Zwemmen,Actieve,Murcia,Pinoso,Jumilla,Alberquilla